Ga direct naar zoeken Ga direct naar het tekstgedeelte Ga direct naar de navigatie
Home > Zwembad > Zwemlessen

Turbo lessen (A)

De turbo lessen hebben een diploma garantie. We beginnen de eerste lessen met het water vrijmaken van de kinderen en vervolgens leren wij de verschillende zwemslagen en vaardigheden aan. Hierbij gebruiken we drijfmiddelen. Tijdens deze cursus leren wij de zwemslagen zoals schoolslag, borst- en rugcrawl aan en de vaardigheden zoals drijven en door een gat zwemmen. Dit vindt plaats in het instructiebad. Als je kind zo ver is dat hij/zij in het diepe bad mag gaan zwemmen, stroomt hij/zij door naar het diepe bad in overleg overgeplaatst naar een van de andere lesmogelijkheden. De kinderen zwemmen in groepen van 8 á 9 kinderen.

Wanneer

Een vaste instructeur verzorgt de zwemlessen, die 90 minuten duren. Omdat deze lessen 1½ uur duren is er een korte pauze, waarin de kinderen een van huis meegebracht hapje en drankje kunnen nuttigen.

Voor wie

Doel van deze lessen is om kinderen vanaf 5 jaar in een korte tijd op te leiden voor het A-diploma. Omdat we op een intensieve manier werken, moeten de kinderen 5 jaar te zijn en moeten ze op een redelijke wijze het groepsniveau kunnen volgen.