Ga direct naar zoeken Ga direct naar het tekstgedeelte Ga direct naar de navigatie
Home > Zwembad > Zwemlessen

Intro zwemlessen

Meer dan 600 kinderen halen ieder jaar hun zwemdiploma A, B en C in zwembad De Neul. Ons zwemonderwijs staat hoog aangeschreven. Het zwemniveau van kinderen is, na het behalen van het diploma, aanzienlijk hoger dan gemiddeld. De gemeente Meierijstad en zwembad De Neul zijn hier trots op en willen deze voorsprong graag behouden!

Diploma ABC 

Binnen ons zwembad leiden wij op voor de eigentijdse diploma’s A, B en C. 

Onze doelstellingen:

  • De diploma's goed aan laten sluiten op de huidige recreatiemogelijkheden zoals golfbaden, surfen, kanoën, roeien, zeilen en waterskiën;
  • Zorgen voor een optimale zwemveiligheid;
  • Het aanbieden van een breed pakket van mogelijkheden binnen het zwemgebeuren;
  • Het stimuleren van een ononderbroken opleiding die alle zwemfacetten vanuit een basis (diploma A = aanleren) naar meer en moeilijker (diploma B = beter maken en C = completeren) behandelt;
  • Het aansluiten bij de huidige opvattingen van het gehele onderwijs.

De lessen zijn afwisselend van karakter en kinderen krijgen plezier in het leren zwemmen. Als je kind alle drie de diploma's heeft dan is het echt zwemveilig. Iemand met een C diploma kan zich goed redden bij allerlei activiteiten in, op en aan het water. 

Algemeen

Regelmatig zijn er kijklessen waarbij je rondom het bad de les kunt volgen (laatste 15 minuten). Afhankelijk van de individuele vorderingen van je kind bepalen wij of kinderen naar een volgende niveaugroep kunnen. Als stimulans krijgen de kinderen een "Kiko"boekje. Hierin verwerken wij de vorderingen van je kind door het meegeven van stickers. Het kind kan de sticker zelf in het Kikoboekje plakken.