Ga direct naar zoeken Ga direct naar het tekstgedeelte Ga direct naar de navigatie
Home > Zwembad > Zonnebanken

Zonneadvies

Huidanalyse

Bij een eerste bezoek bepalen we altijd eerst je huidtype. Beschermd op vakantie! Wanneer je je huid met behulp van een zonnebankkuur hebt voorbereid op een zonvakantie, betekent dit nog niet dat je daar ongelimiteerd en onbeschermd kunt zonnen. We raden je aan om goed te blijven smeren met een zonnebrandcrème met passende beschermingsfactor.

Zonneadvies

Het zonneadvies wordt met behulp van enkele vragen afgestemd op jouw huidtype en je specifieke wensen. Een zonneadvies bestaat uit meerdere zonnebezoeken zodat de pigmentatie langzaam en op een verantwoorde manier op gang wordt gebracht. Met dit persoonlijke zonneadvies krijg je daarom het mooiste resultaat en voorkom je verbranding.

Ga je naar de zon?

Dan is een zonnekuur een goede manier om je huid voor te bereiden op de vakantiezon. Op die manier wordt je huid langzaam voorbereid op de zon zodat het risico op zonnebrand aanzienlijk wordt verkleind. Vergeet niet dat de zuidelijke zon feller is omdat de zon hier dichter bij de aarde staat en er dus meer UV-straling het aardoppervlak bereikt. Of ga je skiën of snowboarden? Vergeet dan niet ook je huid voor te bereiden. Deze krijgt op de piste een dubbele dosis zon te verwerken. De grote hoogte en de zuivere lucht zorgen er voor dat er veel minder UV-straling uit de lucht wordt gefilterd. Daarbij kaatst de sneeuw nog eens 80% van deze straling terug. Ook voor een wintersportvakantie is een zonnekuur vooraf daarom aan te bevelen.