De heer A.M. van der Linden ontving een Koninklijke onderscheiding (18-10-2021)

U bent hier:

Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer A.M. (Adriaan) van der Linden (1934) uit Veghel kreeg op zondag 17 oktober 2021 een Koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Kees van Rooij. Van der Linden wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die hij verricht(te) voor de gemeenschap. 

  • Van 1975 tot en met 2013 was meneer actief bij Korfbalvereniging Blauw Wit in Handel.
  • Tot circa 1990 was hij als trainer en coach betrokken bij Blauw Wit. Toen hij daarmee stopte is hij nog tot en met 2013 betrokken gebleven bij de Korfbalvereniging. De laatste jaren was hij met name actief als beoordeler van scheidsrechters.
  • Van 1990 tot heden: mantelzorger. 
  • Van 2008 tot en met heden is meneer zeer actief binnen de Bewonersvereniging De Hertoghof in Veghel.
  • Van 2009 tot en met 2016 was hij bestuurslid van de bewonersvereniging.
  • Daarnaast is hij al gedurende vele jaren op allerlei manieren in touw om de bewoners van het complex te ondersteunen. Zo maakt hij onder andere nieuwe bezoekers wegwijs, is hij contactpersoon richting de verhuurder, is hij sleutelbeheerder, organiseert hij de jaarlijkse rommelmarkt, is hij betrokken bij het bewonersblaadje ‘De koerier’ en levert hij daarvoor ook bijdragen. Hij is actief in het vergaren van financiële middelen die ten bate komen van de bewoners (bijvoorbeeld door het verkopen van oude boeken en kleding). Hij verricht op verzoek van bewoners reparaties, verzorgt strooizout en het strooien, organiseert voldoende meubilair bij feestjes en regelt de maandelijkse activiteiten van de bewonersvereniging. Ook vervult hij regelmatig de rol van taxichauffeur voor bewoners en helpt hij als er vragen zijn op computergebied.
Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?